Uobičajene greške kod oblikovanja obrva

Obrve mogu u potpunosti da poboljšaju izgled lica ali isto tako i da ga pokvare u toj meri da ni jedna šminka ne može da ga ulepša. One mogu da učine da Vaši očni kapci izgledaju spušteno i kada oni to nisu ili da izgledate ljututo i onda kad Vi to zapravo niste.
Upravo zato morate biti veoma oprezni kada čupate obrve. Vrlo je tanka linija između perfektno oblikovanih obrva i previše istanjenih. Jedna ili dve previše isčupane dlačice mogu učiniti Vaše obrve zastrašujućim.

Jedna od najčešćih grešaka je previše istanjena, visoka, okrugla obrva koja Vam daje iznenađujući izgled.
Druga česta greška je tzv.zarez obrva, gde najdeblji deo obrve postaje naglo mnogo tanji.

ttt

OSNOVNA PRAVILA KOD ČUPANJA OBRVA

Nikad ne koristite uveličavajuće ogledalo kad čupate obrve. Čini se da ono pomaže da se vidi bolje ali u tom slučaju  isčupacete svaku dlačicu koja Vam se čini da smeta i verovatno ce te dobiti previše očupane obrve.

 Šišajte Vaše obrve. Mnogi misle da je čupanje obrva jedini način oblikovanja istih. Ponekad je skraćivanje obrva malim makazama sasvim dovoljno da budu lepo oblikovane.

 Često čupamo obrve prvo jednu pa drugu bez provere kako one izgledaju u paru. Par pogrešno isčupanih dlačica često čini da one izgledaju potpuno različite. Kontrolišite balans obrva posle svake isčupane dlačice.

 Koristite dobru pincetu. Ona će pomoci ne samo da lakše oblikujete obrve već će smanjiti i bol i pomoći da se dlaka lako i bez prekidanja isčupa.

 Nikad ne čupajte dve dlačice odjednom.

Sva ova pravila važe za one koji imaju simetrične i dovoljno guste obrve da bi se mogli baviti doterivanjem istih.

A ako ste u fazi da obrve više ne rastu na mestima gde bi ste želeli ili su se usled starenja spustile ili jednostavno prirodno nisu lepe i simetrične tu je iscrtavanje obrva u formi dlačice tzv.japanska metoda da Vam pomogne da vratite lepotu Vašem licu.

Share on Facebook
Facebook
LAJKUJTE OVAJ POST
Posted in Некатегоризовано