Trajnost boje kod japanske metode iscrtavanja obrva

Strah da ce se boja brzo skinuti i da je sav urađen posao uzaludan je možda i najveca briga svih onih koji dolaze na ovaj tretman. Koliko ce nekom trajati obrve urađene japanskom metodom iscrtavanja obrva zaista se ne može tačno odrediti.

Iz dosadašnjeg iskustva mogu reci da je bilo slučajeva da je boja trajala par meseci a dešavalo se i da osveženje nije bilo potrebno ni posle godinu ipo dana. Kad kažem trajala par meseci ne mislim da je potpuno nestala vec da je značajno posvetlela i da se izgubila definicija obrve.

Ono što teorija kaže je da je najveci neprijatelj japanske metode iscrtavanja obrva masna koža i pojačano lučenje sebuma koje i najčešce pogađa T zonu gde su smeštene obrve. Takođe nestajanju boje jako doprinosi i često izlaganje solarijumu i intenzivno sunčanje lica bez zaštite.

Mlade devojke svetle puti, masne i problematične kože mogu imati problem sa zadržavanjem boje ali samo dok se pigment potpuno ne stabulizuje pod kožom tj. nakon urađene 2-3 korekcije i one više nece imati problem sa gubljenjem pigmenta.

Pokazalo se da žene u srednjim godinama i starije nemaju taj problem pogotovo ako imaju jaču melaninsku zaštitu. Njihova koža je obično suvlja, zrelija, sporije se regeneriše i one bi trebale obnoviti boju nakon godinu dana a možda i kasnije.

Ako želite da Vam boja što duže traje štitite obrve kad idete u solarijum ili kad se sunčate kremama sa zaštitnim faktorom ili naočarima.
Devojkama sa masnom kožom predlažem da urade 2-3 osveženja boje u razmaku od nekoliko meseci pa ce tako i njima boja posle toga biti trajna i po nekoliko godina.

Osveženje boje se uvek naplacuje manje nego prvo iscrtavanje.

Share on Facebook
Facebook
LAJKUJTE OVAJ POST
Posted in Некатегоризовано