Trajna šminka obrva – Koja je prava boja za mene

Prvo što moram reći je da se za japansku metodu iscrtavanja obrva ne koriste isti pigmenti kao kod tetoviranja sa mašinicom. Što se sastava tiče ti pigmenti mogu biti isti ali gustina pigmenata za japansku metodu je drugačija.

Sama boja kad se aplicira pod kožu vezuje se za celije epiderma i posle samog aplikovanja boje mi ne vidimo pravu nijansu obrve koja ce zaista biti nakon završenog procesa zarastanja. Kad se stara koža isperuta i stvori novi sloj kože preko tetovaže tek onda se može videti prava boja obrva.

Šta ovo znači ?

Znači da mi prvenstveno na osnovu klijentovog tena a posle na osnovu prirodne boje kose i očiju, moramo da predvidimo kako ce se aplikovana boja ponašati u dodiru sa melaninom koji ima i kakvu ce refleksiju imati kroz tonalitet kože.

Ova procena je vrlo bitna jer jedna ista boja aplikovana na prirodnoj plavuši i prirodnoj crnki može da ima odstupanja i u nekoliko nijansi.

Posebno treba obratiti pažnju na hladan i topao tip kože i izabrati boju koja odgovara i po nijansi i po tonalitetu.

Znači kad  farbana plavuša sa tamnijim tenom želi svetlije obrve to je vrlo teško ali ne i nemoguce. U tom slučaju treba znati da ce svaka boja koja se stavi posle zarastanja biti 2-3 nijanse tamnija pa stoga treba voditi računa i ne staviti ono što se na prvi pogled čini odgovarajućom nijansom vec dosta svetlije.

Isto tako ako prirodna plavuša želi obrve tamnije od svojih prirodnih treba znati da ce boja koja se stavlja trajnom šminkom biti posle zarastanja svetlija nego što je u momentu aplikovanja pa stoga opet treba prilagoditi nijansu.

Ako su obrve pretamne teško ih je posvetliti. Stoga se u praksi pokazalo kao dobro, staviti jednu nijansu svetlije obrve kad se dolazi prvi put a na korekciji, koja se radi nakon 20-40 dana, ako je potrebno dodati nijasu ili pola nijanse tamnije.

Share on Facebook
Facebook
LAJKUJTE OVAJ POST
Posted in Некатегоризовано